MartriX org. -  Follow The Feel
Intuïtief Boksen
Vooraleer iBoksen, Taikiken, Yiquan, en andere wudao methoden geboren waren, bestonden de meeste Chinese boks vormen in meer of mindere mate uit vaste vormen, bijvoorbeeld de voorganger van taikiken - yiquan, xingyiquan.
Xingyiquan bestaat uit wuxingquan (vijf manieren om te stoten), shi'erxing (twaalf-vormen) en laosanquan (de oude drie stoten.)
Ofschoon xingyiquan op zich al erg simpel en praktisch is, behoort het nog steeds tot taolu, met vaste opeenvolgende bewegingen.
Wat de meeste boks vormen wel als overeenkomst hebben dat ze het effectief omgaan met een tegenstander als het doel van onderzoek  hebben. In andere woorden zij onderzoeken hoe je een tegenstander kunt verslaan en hoe niet zelf verslagen te worden.

Nadat Wang Xiangzhai yiquan ontwikkelde, op basis van het al begrijpen van het objectief, nam hij de studie van het  wudao boksen (de spontane manier) een stap verder.

Wang Xiangzhai veranderde het objectief in zelf onderzoek, in de richting van stilzwijgend begrijpen door  intuïtieve waarneming, wat natuurlijk betekent intuïtief waarnemen van iemands eigen lichamelijke en geestelijke toestand.
Dit betekent dat alleen door het kompleet doorkrijgen van de toestand van je geest en lichaam, je beter kan omgaan met de altijd veranderende objectieve realiteit.

Hoewel Wang Xiangzhai zeker was van het doel, waren er nog steeds onvolkomenheden in zijn training methode, waardoor het leren een lange periode van tien jaar  vraagt.
Wang Xiangzhai had een voortreffelijke waarneming, hij vond de contradicties in theorie en praktijk, maar had nog geen manier gevonden om ze op te lossen, hij had het onvermijdelijke van deze contradicties nog niet geïllustreerd.
Daarom moesten de volgende generaties focussen  op het begrijpen van het begrip Taikiken, Yiquan of iBoksen, hopende dat beide de theorie en de praktijk  een concreet en logisch concept kunnen geven.
We moeten het objectieve begrijpen, ten tweede ons zelf begrijpen en ten derde de methode van ons begrijpen begrijpen..
Vanuit een filosofisch gezichtspunt, doet het er niet toe of dit drie processen zijn van spiritualiteit, menselijke intelligentie of lichaamsbeweging.
Ze zijn allemaal beweging processen voor het ontwikkelen van totale kennis en het begrijpen van de beweging van het leven.
De ononderbroken beweging voorwaarts bevestiging en contradictie is enkel een interne kracht binnen de beweging.
We voelen dat het proces van de ontwikkeling van kennis en het begrijpen van  iBoksen op een levende manier reflecteert aan de briljante filosofische schittering van de aloude Taoïstische wijsheid.
Innerlijk voelen we het plezier van een interessant en betekenisvol leven, door het bestuderen en toepassen van vechtkunst als een betrouwbare vorm van zelfverdediging en een verhelderende wetenschap.  
iBoksen, Taikiken, Yiquan helpen je allemaal bij het verkrijgen van meer kennis m.b.t. de wet van de beweging van het leven door middel van je innerlijke zelf  en zijn intuïtieve waarneming.
De doelstelling van iBoksen

De doelstelling van iBoksen is het onderzoeken en trainen van een doeltreffende interne vechtkunst zonder te veel vaste vormen. We dragen het wudao concept (geen vaste vormen/technieken) uit in plaats van taolu (vaste opeen volgende vormen/technieken.)
Onze bedoeling is om een praktisch concept te ontwikkelen voor het bereiken van het hoogste niveau in vechtkunst vaardigheden. Niet alleen krachtig in het gevecht maar ook gelijkwaardig effectief in alle andere omstandigheden van het dagelijks leven. Kenichi Sawai, de grondlegger van Taikiken drukte de behoefte voor 'de spontane manier'  uit met de woorden
De Liefde, Het Gevecht en het ongeluk overkomen je meestal onverwachts.’
Hoe ga je hier mee om?
Taikiken Taoist reading
Reading the Taoist classics
Home Wat is MartriXTrainersBedrijfstrainingCoaching •  Workshops  •  Sabbatical Verlof  • Taikiken iBoksen •  99 -Taijiquan
Taikiken book intro •  Baduanjin  •  HachidankinWuji Meditatie  • Muziek Meditatie  • Oude JongerenIndex Pagina  •  Send E-mail  •
iBoksen - Taikiken
Menu:

Het spontane gevecht
Wat is iBoksen
• Doelstelling iBoksen
Theorie iBoksen 
iBoksen Ritsu Zen
De zes richtingen van kracht
iBoksen Han Zen
iBoksen Yuri
iBoksen Hai
iBoksen Hakkei
iBoksen Suishu
iBoksen Kumite
Illustratie Rinus Schulz
© MARTRIX org. 2002  |  Design by: TheFeel.org multimedia
Modified on:  25 January 2011