MartriX org. -  Follow The Feel
Wat is iBoksen?

iBoksen richt zich op het trainen en cultiveren van ons lichaam en geest, met als doel de ingeboren natuurlijke talenten van onze fysieke en geestelijke functies tot volledige bewegingsvrijheid te brengen.
Samen gevat, kan dit het menselijk streven naar een gezond lichaam en een gezonde geest genoemd worden.

Concreet kun je iBoksen in drie aspecten verdelen:
Gezondheid, welke zowel fysiologische  als psychologische omvat. Als je in goede gezondheid verkeert, kun je een ‘rijk’ leven leiden en de meeste dingen doen die je graag wilt.

Vechtkunst - Vechtsport.
Als je in een goede gezondheid verkeert, kun je indien noodzakelijk tegen anderen optreden in gevecht en kun je zegevierend met ze wedijveren.

Het streven naar een interessant en veelbetekenend leven.
Hetgeen betekent, dat je door de processen van het bestuderen en toepassen van iBoksen, je inventarisatie en balans op kunt maken in je leven.
Je verzamelt inzichten en kennis over de wet van de beweging van leven. Als mens  ben je de nooit stoppende beweging van je lichaam en geest, aanvangende bij je geboorte en voortdurend tot je dood. Vanuit een dieper bewustzijn rehabiliteer je de oorspronkelijke bezieling in je leven. Het doel is dit tot volledige bewegingsvrijheid van het menselijk lichaam en de menselijke geest te komen. Onze voorgangers in taikiken en yiquan namen waar dat om de volledige beweging van het leven in iemand te ervaren, de aandacht volledig, op het menselijk lichaam gericht moet zijn. Alleen op die manier kon je iemands ingeboren talenten tot volledige bewegingsvrijheid brengen en zo de doelstelling bereiken. iBoksen heeft persoonlijke intuïtieve waarneming als zijn middel, waarbij staande meditatie” (ritsu zen - zhan zhuang), kracht onderzoeken (yuri - shili), en kracht ontladen (hakkei - fali)  een groot deel van de inhoud van de training vormen.

Het MartriX training concept iBoksen verovert ook terrein binnen de ‘professionele wereld’ van de management en leiderschap trainingen. We kunnen gezien de recente economische maatschappelijke ontwikkelingen aannemen dat iBoksen zich zal ontplooien tot iets waardevols in het professionele leven van de moderne mens. iBoksen is een studie van het leven zelf, alleen als je dit eruit opgemaakt hebt, kan geacht worden dat je de ware essentie van iBoksen hebt begrepen.
Belangrijke opmerking:

Dit is slechts een beknopte introductie van wat wij iBoksen noemen!
De omschrijving van de essentie van de vechtkunst zoals gebruikt in iBoksen als training methode, is gebruik gemaakt van materiaal gepubliceerd door de verschillende Taikiken, Yiquan en Da Cheng Quan scholen.
We hebben de vrijheid genomen om teksten samen te voegen om zo een helder beeld te kunnen geven van iBoksen - Taikiken zoals wij het dagelijks trainen en uitdragen.  

iBoksen als een integraal systeem van persoonlijke ontwikkeling omvat veel meer dan vechtkunst alleen.
Wat niet helemaal correct is om te zeggen want als een vechtkunst juist beoefend wordt, omvat het alle terreinen van het leven.

Mijn leraar, Kenichi Sawai zei altijd:

Je moet zelf proberen te voelen en ervaren  waarnaar je leraar zelf op zoek was, op die manier blijft de ontwikkeling van vechtkunst en het beoefenen en lesgeven er van dynamisch en levend.
Intuïtief Boksen
De essentie van onze vechtkunst vechtsport training is ons Zelf uitbalanceren in de natuur.
Taikiken vechtsport workshops in de vrije natuur
Taikiken vechtsport workshops in de vrije natuur
Staande Zen meditatie is naar alle kanten kracht uitstralen en van alle kanten kracht ontvangen.
Home Wat is MartriXTrainersBedrijfstrainingCoaching •  Workshops  •  Sabbatical Verlof  • Taikiken iBoksen •  99 -Taijiquan
Taikiken book intro •  Baduanjin  •  HachidankinWuji Meditatie  • Muziek Meditatie  • Oude JongerenIndex Pagina  •  Send E-mail  •
iBoksen - Taikiken
Menu:

Het spontane gevecht
• Wat is iBoksen
Doelstelling iBoksen
Theorie iBoksen 
iBoksen Ritsu Zen
De zes richtingen van kracht
iBoksen Han Zen
iBoksen Yuri
iBoksen Hai
iBoksen Hakkei
iBoksen Suishu
iBoksen Kumite
© MARTRIX org. 2002  |  Design by: TheFeel.org multimedia
Modified on: 27 January 2011